Kontrast:
SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
SHIFT + ALT + H - Strona główna
ESC - Anulowanie podpowiedzi
Facebook Lokalnej Grupy Działania ngo kujawsko pomorskie ARMIREuropejski Fundusz Społeczny PROW

WALNE ZEBRANIE CZŁONKÓW Stowarzyszenia LGD „Vistula – Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję”, Robakowo, 21.02.2023 r.

Zarząd Lokalnej Grupy Działania „Vistula – Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję” zaprasza na Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia LGD „Vistula – Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję”, które odbędzie się 21 lutego 2023  r. (wtorek) o godzinie 16.00 w sali OSP w Robakowie (gm. Stolno).

PORZĄDEK:

1. Otwarcie zebrania i stwierdzenie quorum.
2. Wybór Przewodniczącego i Sekretarza zebrania.
3. Przyjęcie porządku zebrania.

4. Wdrażanie LSR na lata 2016-2023:
a) Warsztat refleksyjny - analiza efektów zrealizowanych dotychczas zadań w ramach wdrażania LSR na lata 2016-2023 oraz działań  animacyjnych i aktywizacyjnych prowadzonych w roku 2022-rodzaje kanałów komunikacji z lokalną społecznością i ich założenia i skuteczność, ogłoszone konkursy-jakość wniosków, operacje/projekty wybrane do dofinansowania, stopień osiągnięcia wskaźników, analiza finansowa i rzeczowa, rekomendacje ewentualnych zmian do prowadzenia w działaniach prowadzonych przez LGD.
b) Prezentacja zmian wprowadzonych w LSR, jej załącznikach i dokumentach towarzyszących.

5. Sprawozdanie z działalności LGD w roku 2022:
a) Prezentacja Sprawozdania z działalności merytorycznej i finansowej Zarządu Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Vistula -Terra Culmensis-Rozwój przez Tradycję” za rok 2022.
b) Podjęcie Uchwały nr 01/2023 w sprawie zatwierdzenia Sprawozdania finansowego za rok 2022
w postaci: Rachunku zysków i strat za rok 2022, Bilansu za rok 2022 oraz Informacji dodatkowej do sprawozdania finansowego za rok 2022 Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Vistula-Terra Culmensis-Rozwój przez Tradycję” oraz Sprawozdania merytorycznego Zarządu Stowarzyszenia LGD „Vistula-Terra Culmensis-Rozwój przez Tradycję” za rok 2022 i udzielenia absolutorium Zarządowi Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Vistula-Terra Culmensis-Rozwój przez Tradycję”.

6. Zmiany w statucie:
a) Podjęcie uchwały nr 02/2023 w sprawie przyjęcia zmian Statutu Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Vistula – Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję”
b) Podjęcie uchwały nr 03/2023 w sprawie przyjęcia tekstu jednolitego Statutu Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Vistula – Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję”.

7. Nowa LSR na lata 2023-2027 - podsumowanie procesu przeprowadzonych dotychczas konsultacji społecznych - prezentacja założeń nowej LSR: problemy, potrzeby, wstępne kierunki i cele nowej LSR. Prezentacja dalszego procesu budowania nowej LSR.

8. Wolne wnioski.
9. Zakończenie.

Projekty uchwał w tym projekty Sprawozdań możliwe będą do pobrania ze strony internetowej  www.lgdvistula.org, zakładka: WALNE od 17 lutego br. (trwa proces przygotowywania dokumentacji związanej z opracowaniem sprawozdania finansowego oraz merytorycznego).

• Lokalna Grupa Działania „Vistula-Terra Culmensis-Rozwój przez Tradycję”
  • Wabcz 49
  • 86-212 Stolno